onsdag 17 juli 2013

Recept/ Recipe

Trippel chokladtårta med hallonspegel/ Triple chocolate cake with raspberry jelly


Hej alla!

Nu kommer min uppdatering på denna blogg. Denna gång blev det lite tårtbakning då systern min fyller år under denna månad. Tårtan är absolut inte svår att göra men tar tid så räkna med minst 4 timmar då varje lager behöver kylas i ca 1h. 

Botten:
200g digestive kex
90g smör
1,5 msk socker
2 msk kokosflingor 
1/2 dl krossade mandlar 

Mjölkblandning:
3,5 dl  mjölk
3 dl socker
6 äggulor 

Vit fyllningen:
125g vit blockchoklad
2,5 dl vispgrädde
2 blad gelatin

Ljus fyllningen:
110g ljus blockchoklad
2 dl vispgrädde
2 blad gelatin

Mörk fyllning:
110g mörk blockchoklad (70%)
3 dl vispgrädde
2 blad gelatin

Hallonspegeln
2dl  hallonspad
1,5 msk florsocker
1 gelatinblad

1. Krossa digestive kexen och blanda med kokos, smör och mandlarna. Platta ut i en hög rund form (24 eller 26 cm) med löstagbar kant och grädda i 5-10min i 200°C

2. Vispa ihop ingredienserna för mjölkblandningen och värm försiktigt till nästan kokpunkten 85°C

3. Lägg gelatinbladen i blöt, och lägg sedan de vatten upplösta gelatinbladen i 1/3 av mjölkblandningen och häll över den sönderbrutna ljusa chokladen. Låt smälta under omrörning och låt svalna något. Under tiden vispa upp grädden till den ljusa fyllningen, grädden ska vara lättvispad. Vänd ner den lättvispade grädden i chokladblandningen. Häll över blandningen på kexbotten och låt stå i kylen ca 60 min

4. Gör om som i punkt 3 för de andra två fyllningarna 

5. Lägg 250g frysta hallon i en ugnssäker form strö över 2msk socker och baka i ugnen i 100°C i ca 15 min. Låt hallonen rinna av över en skål. Blanda i florsockret i spadet och lägg i gelatinen. Låt spadet svalna något och häll den över kakan. Låt stå i kylen minst 1h





----------------------------------------------------
Hey all!

Now my update comes on this blog. This time it will be som cake-baking  since it's my sister's birthday this month. The cake is certainly not difficult to do but takes time, so expect at least 4 hours as each layer needs to cool for about 1hour.

Bottom:
200g digestive biscuits
90g butter
1.5 tbsp sugar
2 tablespoons coconut flakes
50ml crushed almonds

Milk Mixture:
350 ml milk
300 ml sugar
6 yolks

White filling:
125g white chocolate block
250ml whipping cream
2 leaves gelatin

Light  filling:
110g light cooking chocolate
200 ml whipping cream
2 leaves gelatin

Dark filling:
110g dark cooking chocolate (70%)
300 ml whipping cream
2 leaves gelatin

raspberry mirror
200 raspberry broth
1.5 tbsp icing sugar
1 gelatin leaf

1. Crush the digestive biscuits and mix with coconut, butter and almonds. Flatten into a high round shape (24 or 26 cm) with removable rim and bake for 5-10min at 200 ° C

2. Whip together the ingredients for the milk mixture and heat gently to almost boiling point 85 ° C

3. Dissolve gelatine leaves in cold water, and then add the water dissolved gelatin in 1/3 of the milk mixture and pour over the broken light chocolate. Let melt, stirring and allow to cool slightly. Meanwhile, whip the cream to the bright filling, the cream should be lighly whipped. Fold in the lightly whipped cream into the chocolate mixture. Pour the mixture onto the botten and let stand in refrigerator about 60 minutes

4. Redo as in paragraph 3 for the other two fillings

5. Add 250g frozen raspberries in a ovenproof form sprinkle 2 tbsp sugar and bake in the oven at 100 ° C for about 15 min. Let raspberries drain of over a bowl. Mix in the powdered sugar in the broth and add the gelatin. Let the broth cool slightly and pour it over the cake. Let stand in refrigerator at least 1 hour before decorating and serving 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar