onsdag 31 juli 2013

Beirutcafé

Hej alla!

Denna gång blir det libanesiskt på Beirutcafé på Engelbrektsgatan 37, Stockholm. Det är första gången jag kommer hit tycker att restaurangen är ganska så mysig. Väl dekorerat med gardiner och kuddar så mysfaktorn här är väl något högre än andra ställen men inte lika stilrent som det brukar vara på vanliga restauranger. 

Vi var ett gäng som kom hit och beställde alla avsmakningsmeny Grill så istället för att få in en massa små rätter fick vi det samlat på lite större tallrikar. 
Avsmakningsmenyn Grill kostar 450:-/pp
Det som ingick listas nedan.


Kalla smårätter:

Hoummos- Röra på kikärtor och sesampasta krydda med kummin.
Hoummos har alltid vart en bland mina favoriter när det kommer till det libanesiska köket, men denna tyckte jag var ganska smaklös. Smakade nästan enbart kikärtor så var lite besviken att de andra smakerna inte kom fram.  5/10

Moutabbal batinzian- Röra på aubergine, sesampasta, vitlök och citron
Trodde först att det var baba ganoush som kom men denna är ganska lik. Skillnaden är väl att det inte har spiskummin och peppar i. Tycker dem snålade med vitlöken så citronsmaken tog över allt. 4,5/10

Labneh- Libanesisk kryddad yoghurt
Labne är klart min favorit bland alla röror, tycker den är så oerhört god och fräsch. Dock var dem lite snåla med myntan här smakar inte lika mycket mynta vilket gjorde att den inte kändes lika fräsch som den brukar vara men helt okej 7/10

Mhamara- Kryddstark paprikarelish med krossade valnötter och granatäppelsirap
Denna för ovanlighetenskull hade lite mer sting i sig än den man brukar få ute på libanesiska restauranger dock så hade de för lite granatäppelsirap på ovan så kände knapp smaken av sirapen. 4/10

Tarator de jez- Kycklingröra på sesampasta och inlagd vildgurka
Denna var nog bland dem sämre rörorna tog en bit men smaken fall inte mig in. 4/10

Warak inab- Ris och grönsaksfyllda vinblad med mynta, citron och olivolja
Si så där, tycker att vindolmar är väldigt goda men dessa var lite för sura tillsmaken, mynta smaken kom som en eftersmak. 3/10

Ardishoki- Kronärtskocka med citron och vitlöksmarinad
Bra kokad kände tydlig smak av citron men dock inte mycket smak av vitlök. 7/10

Tabbouli- Finhackade bladpersilja med tomat, lök, borghol och citron
Som den ska vara, skulle dock uppskatta om de hade lite mer lök i den. Var det ända som saknades 8/10

Varma smårätter:

Jowaneh moklieh- Marinerade stektakycklingvingar
De luktade väldigt gott och såg mycket inbjudande ut men smaken var till en besvikelse. Kändes som om kycklingvingarna var dränkta i enbart citronsaft. Hade inte alls mycket smak förutom citron 2/10

Sojok- Stekt libanesisk lammkort med grönsaker i olivolja
Korven var lite små stark, inget speciellt 6/10

Sambosek- Piroger fyllda med nötfärs och lök
Vet inte om det är jag eller om det allmänt är så snålt med kryddningen. Har alltid tyckt att det libanesiska köket är ganska så smakrikt. Men denna sambosek var ganska så smaklös den med. Skulle uppskatta lite mer lök och salt 5/10

Fatayer- Piroger fyllda med bladspenat, lök och citron
Dem är väldigt generösa när det kommer till citron, denna smakade mer eller mindre citron och en hint av spenaten. 5/10

Rkakat- Friterade knyten fyllda med fetaost
Denna var till det bättre. 7/10

Halloumi mishvie- Grillad getost kryddad med mynta och paprikakrydda
Fick aldrig smaka en sån då vännen tog två men tror den är helt okej. 


Mixgrill: Oxfilé, Kycklingfilé och lammfärsspett med ris och borghol.
Oxfilén var definitivt den bästa bland dessa tre kötträtterna. Saftig och bra kryddad 8,5/10
Kycklingen var en aningen torr men smaken var bra 7/10
lammfärsspetten var också helt okej bra kryddad den med 8/10

Då var det allt på avsmakningsmenyn. 
Men kvällen måste ju avslutas med dessert så tog in menyn igen och kollade, tyvärr så har dem inte mycket till utbud när det kommer till desserter. Så vi beställde in en fruktfat  80:-/pp. Eftersom alla i umgänget ville ha fruktfat fick vi in ett stort fat med frukter.

Behöver nog inte ge någon större recension på denna, dock tyckte jag att fruktfatet med säsongens frukter var ganska tråkigt. Kan knappast påstå att det är säsong för clementiner nu. Den ända frukten som var lite mer av säsong var nog bara stjärnfrukten.  5/10

I helhet tycker jag att Beirutcafé har helt okej mat, inget som jag skulle jubla över eller höja ögonbrynen för. Skulle ge dem 5,5/10

--------------------------------------------------
Hey all!

This time I went to have Lebanese food  Beirut café at Engelbrektsgatan 37, Stockholm. It is the first visit and I think that the restaurant is quite cozy. Well decorated with curtains and pillows so cozy factor here is slightly higher than other places but not as stylish as it usually is in regular restaurants.

We were a group that came here and ordered all the tasting menu grill so instead of getting into a lot of small dishes, we got it together on larger plates.
The tasting menu costs 450 Grill :-/ pp
What is included are listed below.



Cold appetizers:

Hoummos- chickpeas and sesame paste seasoning with cumin.
Hoummos has always been among my favorites when it comes to Lebanese cuisine, but this was pretty tasteless. Tasted almost exclusively chickpeas so was a bit disappointed that the other flavors did not arrive. 5/10

Moutabbal batinzian- eggplant, sesame paste, garlic and lemon
Thought at first it was baba ganoush coming but this is pretty similar. The difference is probably that it does not have cumin and pepper i think they went cheap on the garlic so the lemon flavor took over everything. 4,5 / 10

Labneh-Lebanese flavored yoghurt
Labne is by far my favorite out of all dips, think it is so incredibly tasty and fresh. However, they where little stingy with the mint here, does not taste as much mint, which made it felt less fresh as it used to be but quite alright 7/10

Mhamara-Spicy paprikarelish with crushed walnuts and pomegranate syrup
This, unusually is sweeter on other restaurants but this was more spicy. However, they had too little grenadine syrup on the top so you nearly could get the taste of the syrup. 4/10

Tarator they jez-Chicken in sesame paste and pickled wild cucumber
This was probably among them worse of the dips took a bite, but the flavor didn't appeal to me. 4/10

Warak inab- vine leaves stuffed with rice, vegetable and mint, lemon and olive oil
ok, think dolmades are very good but they were a bit too sour in taste, mint taste came as an aftertaste. 3/10

Ardishoki-artichoke with lemon and garlic marinade
Good boiled felt distinct lemon flavor but not much taste of garlic. 7/10

Tabbouli-Minced parsley with tomato, onion, and lemon borghol
As it should be, however, would appreciate it if they had a little more onion in it. Was the only thing that was missing 8/10

Hot snacks:

Jowaneh moklieh-marinated fried chicken wings
They smelled very good and looked very inviting but the taste was a disappointment. Felt like chicken wings were soaked in lemon juice only. Did not have much flavor besides lemon 2/10

Sojok-fried Lebanese lamb cards with vegetables in olive oil
The sausage was a bit spicy, nothing special 6/10

Sambosek-pasties stuffed with minced beef and onion
Do not know if it's me or if they generally is stingy with the seasoning. Have always thought that the Lebanese cuisine is quite flavorful. But this sambosek was pretty tasteless. Would appreciate a little more onion and salt 5/10

Fatayer-pasties stuffed with spinach, onion and lemon
They are very generous when it comes to lemon, this tasted more or less lemon and a hint of spinach. 5/10

Rkakat-fried dumplings stuffed with feta
This was for the better. 7/10

Halloumi mishvie-Grilled goat cheese flavored with mint and paprika spice
Never got to taste one of those when my friend took two but I think it is perfectly okay.



Mixgrill: Beef, chicken and lamb skewers with rice and borghol.
Fillet of beef was definitely the best among these three meat dishes. Juicy and well seasoned 8,5/ 10
The chicken was slightly dry, but the flavor was good 7/10
minced lamb skewers were also okay well seasoned 8/10

That was all on the tasting menu.
But the evening must surely end with dessert so we got the menu again and checked, unfortunately, they do not have much to offer when it comes to desserts. So we ordered a fruit plate 80 :-/ pp. Since all of our company wanted fruit plate, we received a large platter with fruits.


Don't need give any reviews on this, but I thought that fruit platter with seasonal fruits was quite boring. Can hardly say it's the season for clementines now. The only fruit that was a little more of the season was probably just star fruit. 5/10

In whole,  Beirut Café serve quite okay food, nothing that I would rejoice or raise eyebrows for. Would give them 5.5 / 10

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar