lördag 26 oktober 2013

Fylld Portabellosvamp stekta i ugn/ Stuffed Portabello mushroom baked in owen

Hallå där,

Denna gång blir det vegetariskt, har alltid tyckt att vegetariskt är riktigt gott men kommer inte alltid på vad man ska laga. Denna gång provade jag att steka Portabellosvamp i ugn blev faktiskt nöjd med resultatet så ni kan ju också prova och säga vad ni tycker. 



3st Portabelllosvamp
1/2 Grön paprika
5-6 kastanj champinjoner 
1/4 Gul lök
4 msk Olivolja
3 st vitlöksklyftor  
1/2 tsk basilika
1/2 tsk persilja
200 g färskost 
1/2 tsk pesto
1 ägg
Salt, peppar

Ansa och skär bort svampfoten, hacka svampfoten, kastanj champinjoner, 2st vitlöksklyftor och löken, tärna paprikan. Häll oljan i en panna och värm upp, släng ner hackade vitlöken med persilja och basilika stäng av värmen och häll örtoljan i en liten skål. Fräs hackade svampfoten med kastanj champinjonerna, löken och paprikan. Pensla på örtoljan invändigt i portabellosvamparna salta lite i hattarna och fyll hattarna med den frästa blandningen. Ta 140 g  färskost och blanda det med 2/3 pressad vitlök, örtoljan och 1 1/2 msk uppvispat ägg salta och peppra. Täck  två hattar med färskost blandningen. Blanda resterande färskost med pesto och vitlök och tillsätt 1/2 msk uppvispat ägg och blanda ihop. Täck sista hatten med denna blandning. 
Sätt ugnen på 225 °C och lägg svamparna i en ugnssäker form och gratinera i mitten av ugnen i ca 10-15 min

---------------------------------
Hey there,

This time it will be vegetarian dish, have always thought that vegetarian food is really good but have not much idea what to cook. This time I tried  Portabello Mushrooms baked in owen and was actually happy with the results so you can of course also try and say what you think .





3 piece Portabelllo mushrooms
1/2 green bell pepper
5-6 chestnut mushrooms
1/4 yellow onion
4 tbsp olive oil
3 cloves of garlic
1/2 tsp basil
1/2 tsp parsley
200g cream cheese
1/2 tsp pesto
1 egg
Salt and pepper

Trim and cut off the portabello mushroom foot,  chop the fungus foot, chestnut mushrooms, 2 cloves of garlic and onion, dice the peppers . Pour the oil in a pan and heat it up , throw the chopped garlic with parsley and basil, turn off the heat and pour the herbaloil in a small bowl. Fry the chopped ingrediense. Brush on  the herbaloil inside the portabello mushrooms, sprinkel on some salt and stuff the hats with the fried mixture. Take 140 g of cream cheese and mix it with 2/3 crushed garlic , herbaloil and 1 1/ 2 tablespoons beaten egg salt and pepper . Cover two caps with the cream cheese mixture. Mix remaining cream cheese with pesto and garlic and add 1/ 2 tablespoons beaten egg and mix together. Cover the end of the hat with this mixture.

Preheat the oven to 225 ° C and put the mushrooms in an ovenproof form and browning in the middle of the oven for about 10-15 minutes

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar