tisdag 22 oktober 2013

Helstekt kotlettrad från Dafgård / Roast loin from Dafgård

Hej igen,

Ibland får man vara lite lat och onyttig eller bara helt enkelt inte har tid att laga mat, då får man vända sig antingen till restaurang, snabbmats kedjorna eller frysta portionsrätter. Jag valde den sista versionen och provade mig på Dafgårds nya frysta en portionsrätter. Den är väl lite dyrare än andra Dafgårds frysta rätter kostar runt 32 Kr i mataffärer.

Som ni ser på bilden så är förpackningen lite mer exklusivt ser faktiskt mer inbjudande ut än dem vanliga förpackningarna måste jag säga.
Så slängde in den i mikron och efter 7 min var min kvällsmat färdig, aromen som kom fram när plastfolie drogs av var riktigt god, men tyvärr blev det till min besvikelse och förvåning. Har ätit av Dafgård sen förr och aldrig stött på att maten är så extremt saltat. Kändes som om kocken Leif Mannerström hade tappat ner saltkvarnen i rätten men inte orkat att bry sig om det eller nått. Skulle aldrig kunna tro att en kock skulle låta en rätt komma ut i marknaden med den salthalten. Den var närmare till besk smak av salt fick skölja ner tuggan med bra många klunkar vatten. Nej detta är inget jag vill uppleva nån mer gång. 3/10 får tre poäng pga av att råvarorna var bra.

-------------------------------------------------
Hi again,

Sometimes you are little lazy and inutile, or just simply do not have time to cook, then you can either turn  to the restaurant, fast food chains or frozen serving dishes. I chose the last version and tested out Dafgårds new frozen one serving dishes. It 's a little more expensive than other Dafgårds frozen meals cost around 32 SEK in supermarkets.
As you can see on the picture, the packaging is a little more exclusive actually looks more inviting than their usual packaging I must say.
Threw it in the microwave and after 7 minutes my  dinner for tonight was ready, the aroma that strike at me when  the plastic sheeting was deducted was really good, but unfortunately it was to my disappointment and surprise. Have eaten by Dafgård  before and never encountered that the food is so extremely salty. Felt like chef Leif Mannerström had dropped the salt mill in it, but  didn't bother to do anything about it or something. Would never think that a chef would have let a dish like that to come out in the market with the salinity . It was closer to the bitter taste of salt, needed to washed down with a good bite many sips of water . No this is not something I want to experience someone more time. 3/10 get three points because of the raw materials was good.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar