måndag 6 januari 2014

Scones med bär / scones with berries

Hej Alla!

Gott nytt år på er! Vet att det var väldigt länge sen jag gjorde något inlägg här men nu är jag tillbaka efter ledigheten. Har vart en sväng förbi London för lite shopping så nu är jag några tusenlappar fattigare men många plagg rikare.

Okej tillbaka till detta inlägg nu så här dags efter julen kan plånboken vara ganska torr och tunn så då gäller att man sparar på sina tillgångar. Så tänkte dela med mig på ett gott recept som är lätt och går snabbt att göra. Perfekt som frukost eller brunch på morgonen.


Ingredienser:
8 dl vetemjöl
1/2 dl socker
1 1/2 tsk bakpulver
2 dl mjölk
1 st ägg
125g smör (tärna till 2cm kuber)

Blanda alla torra ingredienser och smula ner smöret och arbeta till en smuldeg. Blanda ägg och mjölk i en annan skål och häll ner äggsmeten i smörblandningen  arbeta snabbt ihop till en deg. Tillsätt frysta bär (blåbär och hallon) kavla ut och stansa eller rulla till bollar och  grädda mitt i ugnen 10-13 min i 250 grader.

--------------------------------------------------------

Hi All !

Happy new year to you ! Know it was a long time ago since I made a posts here but now I'm back after the leave. Have taken a trip over to London for some shopping so now I'm a few hundred dollars poorer but many garments richer =).

Okay back to this post, this time of the year after Christmas the wallet can be quite dry and thin so you need to be thrifty. So I thought of sharing a good recipe that is easy and quick to make . Perfect as a breakfast or brunch in the morning.



ingredients:
800 ml flour
50 ml sugar
1 1/ 2 teaspoon baking powder
200 ml milk
1 egg
125g butter ( dice into 2cm cubes )

Mix all dry ingredients and crumble the butter and work into a dough . Mix eggs and milk in another bowl and pour the egg mixture into the butter mixture, work quickly together to form a dough. Add the frozen berries ( blueberries and raspberries) roll out and punch or roll into balls and bake in middle of oven 10-13 minutes at 250 degrees .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar