Sushi Zen i Frejgatan 6, Strockholm
Hej mina läsare!
Vet att det var ett tag sedan jag uppdaterade denna sida, ber om ursäkt.
Men nu är jag tillbaka och tänker dela med mig om sushi upplevelser igen.
Denna gång bar det åt till Sushi Zen i Frejgatan, det är ett litet sushi ställe som ligger lite i utkanten av Stockholm men som är värt ett besök.
Utbudet är inte enormt men lagom nog för sushi älskare att spendera några väl spenderade lappar och njuta av en bra sushi.
Beställde en mellan sushi på 11 bitar. Det som jag uppskattar på sushi Zen är att man kan byta ut sushi bitarna till vad som helst utan att betala extra. För er som äter sushi och gör som jag som vill byta ut vissa sushi bitar vet att man oftast bara får byta till lax, avokado eller ägg. Vill man exempelvis ha ål, hoki-mussla eller lax-rom brukar det kosta extra men här var det fritt fram att byta ut. Så jag bytte min räka till ål. Det som är bra med sushi Zen är att man får bra blandningar av olika nigiri, till skillnad från andra sushi ställen som ger typ enbart lax och räka och en red snapper och lägger till en massa maki.
Maki 7/10
Fick både inside-out rullar och vanlig maki. Dem var mycket smakrika.
Gunka: 7/10
Fick en med laxrom och en med kräftstjärtar med majonäs topping. Har alltid tyckt om laxrom,inget att klaga om, den var fräsch.
Kräftstjärtarna var däremot en sämre version av gunkan, kräftor är alltid gott enligt mig men smaken går inte ihop med sushi riset så bra. Kräftstjärtarna tar över smaken totalt och det blir en konstig eftersmak med sushiriset.
Ål: 10/10
Var mycket bra, smaken var fantastisk. Har alltid vart en av mina favoriter och kryddningen här var mycket bra gjord!
Hoki: 10/10
Hokin var bra gjord den också, ibland kan hoki musslan vara tillagad alldeles för länge och gör den seg. Vilket denna inte var. Det var lätt att tugga och inte alls som gummi.
Red snapper: 10/10
Fick med en skiva lime på, måste säga att det är första gången jag har fått det och det var en positiv överraskning. Limen lyfte fram smaken av fisken bättre och gav en extra fräsch smak.
Ingefära: 4/10
Tycker det är synd att de inte marinerar sin egen ingefära här då allt håller en bra standard. Men ingefäran var alldeles för stark blev ingen bra avskärning mellan sushi bitarna utan gjorde nästan så att man tappade smaklökarna. Första gången jag inte äter upp all ingefära.
Summering av denna sushi vistelse blir 8/10 bortse från ingefäran och kräftstjärtarna så var allt på topp. Skulle rekommendera detta ställe till fler som vill prova på bra sushi.
----------------------------------------------
Hello my readers!
It's been a while since I updated this page, I´m sorry.
But now I'm back and though to share some sushi experience again.
This time we went to the Sushi Zen in Frejgatan, it is a small sushi place that is a little on the outskirt of Stockholm, but is worth a visit.
The selection is not huge but just right enough for sushi lovers to spend some well-spent money and enjoy a good sushi.
Ordered a mellan sushi with 11 pieces. What I appreciate with Zen is that you can replace the sushi pieces into anything without paying extra. For those of you who eat sushi and do what I do who wnat to replace some sushi pieces, know that you usually only get to change to salmon, avocado or eggs. If you want to have, for example eels, hoki clam or salmon roe usually cost extra but here it was free to replace. So I changed my shrimp to eel. The good thing with sushi Zen is that you get good mixes of different nigiri, unlike other sushi places that provide type only salmon and shrimp and red snapper, and adds a lot of maki.
Maki 7/10
Got both inside-out maki rolls and plain. They were very tasty.
Gunka: 7/10
Got one with salmon roe and with crayfish tails with mayonnaise topping. Have always liked salmon roe, nothing to complain about, it was fresh.
Crayfish tails, however, was a worse version of gunkan, crayfish are always good in my opinion but the taste is not compatible with the sushi rice. Crayfish tails takes over the flavor overall and it becomes a weird aftertaste with the sushi rice.
Eels: 10/10
Was very good, the taste was amazing. Has always been one of my favorites and seasoning here was very well done!
Hoki: 10/10
Hokin was well done as well, sometimes hoki mussel are cooked too long and makes it tough. Which this was not. It was easy to chew and not at all like rubber.
Red snapper: 10/10
Got with a slice of lime on, have to say it is the first time I have received it and it was a pleasant surprise. The lime highlighted the flavor of the fish better and gave an extra fresh taste.
Ginger: 4/10
Think it's a shame that they do not marinate their own ginger here when everything is of a good standard. But the ginger was too strong which didn't serve as a good cut between different sushi pieces, it almost made you lost your taste. The first time I did not eat up all the ginger.
Summation of this sushi stay is 8/10 ignore the ginger and crayfish tails so everything was at its peak. Would recommend this place to people who want to try good sushi
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar