söndag 21 juli 2013

Recept/ Recipe

Brownie-blondie with raspberry swirl


Hej alla,

Blir ganska mycket bakande denna månad, denna gång blev det en enklare kaka till en kollega. Dock glömde jag bort att ta bild på kakan,  men alla tyckte kakan var väldigt go så jag rekommenderar att baka den om ni kommer få gäster över. Självklart kan man baka den till familjen bara för att den är så god. Baka kakan dagen före då den behöver ligga i kylen några timmar. 

Ljus smet
2 ägg
2 dl socker
2,5 dl vetemjöl
100 g vitchoklad
3 msk vaniljsocker
125g smör

Mörk smet
3 ägg
2,5 dl socker
1,5 dl vetemjöl
1,5 dl kakao
1 msk vaniljsocker
50 g mörk blockchoklad (70%)
150 g smör
en nypa salt

Hallon sås:
200 g frysta hallon
1 dl florsocker

1. Sätt ugnen på 150°C

2. Smält smör och choklad i en bunke i ett vattenbad, ta av från värmen och tillsätt ägg och sikta över ihopblandade torrvarorna 

3. Tina hallonen och mixa till en slät sås. Sila igenom en finmaskig sil och blanda i florsockret. 

4. Smör och bröa en form (26x20 cm och 5cm hög) Häll först i den mörka smeten och häll sedan över den ljusa. Till sist ringla över hallonsåsen

5. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 60 min. Kakan ska vara en aningen lös i mitten när du tar ut den. Låt kakan svalna något innan du ställer in den i kylen över natten. 

------------------------------------------------------
Hi all,

Will pretty much baking this month, this time it was a simple cake to a colleague. However, I forgot to take picture of the cake, but everyone thought the cake was very nice so I recommend baking it if you will have guests over. Of course you can bake it to the family just because it is so good.
Make the cake the day before since it need to be in the frigde for couple of hours. 

Light paste
2 eggs
200 ml sugar
250 ml flour
100 g of white chocolate
3 tablespoons vanilla sugar
125 g butter

Dark paste
3 eggs
250 ml sugar
150 ml flour
150 ml cocoa
1 tbsp vanilla sugar
50 g dark chocolate (70%)
150 g butter
a pinch of salt

Raspberry sauce:
200g frozen raspberries
100 ml powdered sugar

1. Preheat the oven to 150 ° C

2. Melt butter and chocolate in a bowl in a water bath, remove from heat and add the eggs and sift over commingled dry goods

3. Thaw raspberries and blend to a smooth sauce. Strain through a fine sieve and mix in the icing sugar.

4. Use a baking tin (26x20 cm and 5cm high) Pour the dark past into the tin and then pour over the light paste. Finall use raspberry sauce to swirl over the cake

5. Bake in the lower part of the oven in about 60 minutes. The cake should be slightly loose in the center when you remove it. Allow the cake to cool slightly before putting it in the fridge overnight.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar