tisdag 23 april 2013

Restaurang/Restaurant

Itamae på Arlanda flygplats/ Itamae on Arlanda Airport


Denna gång bar det åt att äta i Arlanda istället för centrala Stockholm, om en ska iväg och befinner sig på terminal 5 så sväng gärna förbi Itamae inne på Skycity där finner du fina bitar sushi eller varmrätter om det nu skulle så önskas. 
Jag valde att ta bimbimbap vegetarisk istället för lax, kyckling eller biff. Har provat laxen och biffen sen innan men tycker nog att vegetariska är godas då man både får avokado och marinerad tofu. Om man vill ha något mer matigt så skulle jag säga att ta laxen den är godare än biffen om ni frågar mig. Tycker att yakiniku inte passar så bra till samt att deras entrecôte brukar vara i den sämre klassen.


Som ni kanske redan vet så är bimbimbap en koreans maträtt, den som serveras på Itamae är väl lite västerländsk inspirerad sådan, då man får en vitlöksvinägrett över morötter och isbergssalladen. Men måste säga att den vinägretten är väldigt god så jag bad om lite extra. 
Det som jag saknar på denna bimbimbap är ägget som brukar vara med på riktig bimbimbap samt den goda koreanska chilisåsen. Den såsen som serveras med är den traditionella kinesiska chiligarlic såsen så den passar inte riktigt till. Den saknar sötman som finns i den koreanska chilisåsen men man kan väl inte begära allt i sitt liv.

Varför jag föredrar vegetariska över alla andra är att den känns mycket fräschare den har mer grönsaker och de kommer med marinerad sjögräs också som är en av mina favoriter. Att man får en hel avokado är också ett plus på kanten brukar tycka att många ställen är snåla med avokado men här ger dem riklig mängd. 

Den marinerade tofun smakar riktigt bra, det är den tofun som man har på sushin. Men på något sätt känns det som om den smakar mer när den ligger vid sidan än när den är inlindad i riset som en nigiri. 10/10

Kimchin som kommer med är marinerad på vitkål istället för den traditionella salladskålen, detta är nog pga av att salladskål behöver man marinera i minst 2 veckor för att de ska ge riktig bra smak medan vitkål kan man marinera i en dag för att få bra smak. De har använt selleri för att få lite extra smak samt en bra avskärning i den traditionella kimchin använder man nashi päron för att få sötman. Selleri smaken funkar bra med vitkålen så blir en ny kimchi känsla. 8/10 

Helhet ger jag bimbimbap vegetarisk 9/10 saknar det stekta ägget samt den koreanska chilisåsen
Laxen skulle jag ge 8/10 laxen har en väldigt god smak
Biff 5-/10 är godkänt men skulle inte beställa om den igen då entrecôten som serveras är ganska konstig i konsistensen lite seg och smaken är inte riktigt helt som den ska så rekommenderar att ta något annat än biff. 

--------------------------------------------------------

This time I went  to eat in Arlanda airport instead of central Stockholm, if you are going away and are in terminal 5 so please pass by Itamae inside at Skycity they have some fine pieces of sushi and hot dishes as well if one are intrested.
I chose to take bimbimbap vegetarian instead of salmon, chicken or beef. Have tried the salmon and steak there before but think that vegetarian is the better choice, since it contains both avocado and marinated tofu. If you want something more meaty  I'd say take the salmon instead of the beef if you ask me. I don't think yakiniku fits so well and their rib is usually in the lower class.



As you may already know, bimbimbap is a Korean dish  but Itamae serves a little more western-inspired one, since you will get garlic vinaigrette over carrots and lettuce. But have to say that the vinaigrette is very good so I asked for a little extra.
What I miss in this bimbimbap is the  fried egg, which is usually on a real bimbimbap and the tasty Korean chili sauce. The sauce served  here is the traditional Chinese chiligarlic sauce so it does not really fit. It lacks the sweetness found in the Korean chili sauce but  well you can't ask for everything in life.

Why I prefer vegetarian over all others is that it feels much fresher it has more vegetables and they come with marinated seaweed which is one of my favorites. That one gets a whole avocado is also a plus on the edge usually find that many places are stingy with avocado but this gives them ample amount.

The marinated tofu tastes really good, it's the tofu they use  on the sushi. But somehow it feels as if it tastes more when located at the side than when it is wrapped in rice as nigiri. 10/10

Kimchin that comes with is marinated in white cabbage instead of the traditional Chinese cabbage, this is probably because of the  Chinese cabbage needs to marinate for at least 2 weeks for them to give real good taste while cabbage can marinate for a day to get good flavor. They have used celery for a little extra flavor and a good cut, in the traditional kimchi they use nashi pear for it sweetness. Celery flavor works well with the cabbage  which give you a feeling of new kimchi style. 8/10

Overall, I give bimbimbap vegetarian 9/10 lacks the fried egg and the Korean chili sauce and that goes for the other flavours.
The salmon I would give 8/10 salmon have a very good taste you will not get the marinated seaweed
Beef 5-/10 is approved but would not order it again since the rib eye served is quite strange in texture a bit chewy and the taste is not really quite as it should, I'll recommend to take anything other than beef.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar