lördag 11 maj 2013

Recept/ Recipe

Brownie och hallonmousse tårta / Brownie and raspberry mousse cake 


Hej mina läsare!

Eftersom sommaren nästan har kommit till Sverige så blir det ganska mycket mattider, det blir grillning picknick med mera. Så tänkte passa på och dela med mig av en riktig god tårta som kommer passa perfekt till dessa tillfällen. Tårtan är inte svårt att göra och tar inte alls för lång tid. 

Ingredienser (brownie)
120g mörk blockchoklad
100g smör
2 dl socker
2 msk vaniljsocker
1 krm salt
1,5 dl vetemjöl
2 st ägg

Smält choklad och smör i ett värmebad, ta från värmen och tillsätt socker och ett ägg i taget. blanda ner salt och vaniljsocker och sikta ner mjölet och blanda väl. 
Grädda mitt i ugnen i 175°C i ca 18-20 min. Ta ut kakan och låt svalna

Ingredienser (hallonmousse)
3dl vispgrädde
250g hallon
2 tsk vaniljsocker
1 dl gelésocker 

Mixa hallonen och låt det passera igenom en finmaskig sil. Koka upp hallonpurén med gelésocker ca 1/2 min. Ta från värmen och blanda i vaniljsocker. 
Vispa grädden fluffig och vänd ner grädden i gelén . Bred moussen över den svalnade brownie och låt stå i  kylen ca 3 timmar helst över natten. 


------------------------------------------------------------

Hello my readers!

Since summer has almost come to Sweden so it will be pretty much meal times, it´s time for barbecue,  picnic and more. So I thought take the opportunity to share with you a real good cake that will be perfect for those occasions. This cake is not difficult to do and does not take too long.

Ingredients (brownie)
120g dark cooking chocolate
100g butter
200 ml sugar
2 tbsp vanilla sugar
1 pinch of salt
150 ml flour
2 eggs

Melt chocolate and butter in a hot bath, take off the heat and add sugar and one egg at a time. mix in the salt and vanilla and sift in the flour and mix well.
Bake in the middle of the oven at 175 ° C for about 18-20 min. Remove the cake and let cool

Ingredients (raspberry mousse)
300ml whipping cream 
250g raspberries
2 tsp vanilla
100ml sugar jelly

Mix the raspberries and let it pass through a fine strainer. Boil raspberry purée with jelly sugar about 1/2 min. Remove from heat and mix in vanilla.
Whip the cream until fluffy and fold the cream into the gel. Spread the mousse over the cooled brownie and let stand in the fridge for about 3 hours, preferably overnight.

Enjoy!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar