lördag 11 maj 2013

Recept/ Recipe

Havrebröd/ Oat bread


Hej igen!

Blir ganska mycket bröd bakande just nu märker jag men det är alltid så gott med nybakat bröd. Denna gång blir det havrebröd,var faktiskt första gången för mig men den är absolut inte svår att göra. Själv har jag ingen degmaskin så fick knåda för hand i 10 min men men det gick bra ändå.

Ingredienser
8dl Havregryn
1paket jäst
4msk linfrön
1msk salt
14dl vetemjöl

1.Koka upp 5 dl vatten, häll det över havregrynen, rör om och låt stå i ca 15 min.

2. Smula jästen i en annan bunke och lös upp det med 5 dl kallt vatten. Tillsätt övriga ingredienser och sist ner med havregrynen och arbeta till en deg ca 5 min med maskin eller 10 min för hand. Täck med handduk och låt jäsa 30 min.

3. Forma degen på mjölad bänk till 4 små limpor. Lägg dem på en bakpappersklädd plåt och täck med fuktig handduk och låt jäsa i ca 45 min.

4. Sätt ugnen på 200°C och grädda i nedre delen i ca 30 min.


Hoppas ni tycker om de!

--------------------------------------------------------------------


Hello again!

It's pretty much bread baking right now, but it is always so good with fresh baked bread. This time it's oat bread, is actually the first time for me but it is certainly not difficult to do. Personally, I have no machine so got knead by hand for 10 minutes, it went well anyway.

ingredients
800ml Oatmeal
50g yeast
4tbsp linseed
1 tbsp salt
1400ml flour

1.  500ml boil water, pour it over the oats, stir and let stand for about 15 min.

2. Crumble the yeast into another bowl and dissolve it with 500ml cold water. Add the remaining ingredients and finally down with oatmeal and work into a dough about 5 minutes by machine or 10 minutes by hand. Cover with towel and let rise 30 minutes.

3. Shape the dough on floured bench to 4 small loaves. Put them on a oventray and cover with damp towel and let rise for about 45 minutes.

4. Preheat oven to 200 °C and bake in the bottom of the oven about 30 minutes.



Hope you will like them!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar